Onze recepten
For_page_52_mini_saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram varkenschipolata
  • 1 ei
  • 3 eetlepels halfvolle melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bestuif een werkblad met wat bloem. Laat de bladerdeeg ontdooien en verwijder de plastic velletjes. Rol de bladerdeeg uit tot een plak van 25 bij 30 cm en snijd de lak in lengte in 3 stukken.

Snijd met een scherp met het velletje van de worst en haal het vlees eruit. Leg in de lengte het vlees. Splits het ei en roer de dooier in een kom los met de melk. Bestrijk het deeg aan beide zijden van het vlees met het ei.

Vouw de bladerdeeg over de worst en druk vast. (Gebruik een vork om dit extra aan te drukken). Zorg ervoor dat er niet te veel lucht in zit. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met ei en bestrooi met sesamzaad. Snijd de broodjes in stukjes van ongeveer 4 centimeter.

Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en bak 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Direct serveren.

Tip!
Strooi voor het bakken sesamzaad over de broodjes, zodat ze er ook heel feestelijk uit zien!